Terapi Bekam Menghilangkan Masalah Jerawat / Acne

ImageImage

Terapi Bekam Menghilangkan Masalah Jerawat / Acne

Menghilangkan jerawat bukanlah persoalan mudah. Jerawat yang memenuhi wajah akan sentiasa bersama dengan kita walaupun di mana kita berada, terutamanya ketika bersama orang yang dikasihi. Seseorang akan berasa rendah diri & hilang keyakinan diri akibat masalah jerawat kerana wajahnya tidak jelita / tampan. Alangkah indahnya jika jerawat tersebut dapat dihilangkan dengan begitu sahaja dari wajah dan terus hilang buat selama-lamanya. Jadi persoalannya, bagaimanakah cara untuk mengatasi masalah jerawat?

Jawapannya adalah sebagai berikut:

1)      Menjaga cara pemakanan yang sihat, rendah lemak tinggi serat (sayur-sayuran dan buah-buahan)

2)      Menjaga kebersihan wajah

3)      Mengawal stress (stress membuat hormon tidak seimbang dan menyebabkan punca jerawat) 

 

Terapi bekam mampu mengatasi masalah jerawat.

Terapi bekam melancarkan sistem peredaran darah, menjadikan metabolisme tubuh meningkat. Oleh kerana metabolisme meningkat, sistem hormon yang menyebabkan punca minyak berlebihan di wajah akan menjadi seimbang. Minyak berlebihan di wajah dapat dikawal dan menjadikan wajah lebih bersih dan tidak mudah diserang bakteria punca jerawat.

Di samping itu, terapi bekam juga berkemampuan untuk  merangsang antibodi di dalam tubuh badan untuk membunuh kuman-kuman yang ada pada jerawat.

Pembekaman juga merangsang penghasilan hormon regenerasi sel (penghasilan sel-sel baru), menolong memperbaiki dan memulihkan sel-sel jaringan kulit yang rosak akibat jerawat & parut jerawat.

 Kekerapan rawatan Terapi Bekam:  3X SESI PADA SETIAP SEMINGGU sehingga masalah jerawat pulih.

Cara ini dapat menghilangkan masalah jerawat dengan selamat, tanpa kesan sampingan dan efektif. Anda kini boleh tampil berkeyakinan tinggi dan bergaul tanpa rasa malu dengan rakan-rakan atau dengan yang dikasihi. Kepercayaan diri yang tinggi akan membuat anda diterima dalam pergaulan, dunia pekerjaan atau dengan orang-orang tercinta.

Advertisements

2 responses to “Terapi Bekam Menghilangkan Masalah Jerawat / Acne

  1. Tiad kesan bekas ke pada muka slps buT bekam?

    • Lepas berbekam, mmg akan ada bekas/kesan lebam di bdn. Tak kisah la kt bhg bdn mana pn, termasuklah muka. Boleh sapu minyak but-but di kesan lebam. kalau rajin sapu, Insya allah dalam masa 3-4 hari kesan akan hilang.

      Saya pun slalu bekam di muka. Ada hikmahnya berbekam di muka ni. Muka akan jadi awet muda, licin, cerah dll. Ini disebabkan oleh darah di bhg muka yg telah bersih & bebas dari kotoran kerana terapi bekam TQ…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s